Mediation en scheiding

U wilt scheiden, maar dan wel in goed overleg met elkaar. U wilt de gevolgen van de scheiding samen regelen. Dan is mediation een goede oplossing.

Wat is mediation?

Mediation is een manier om conflicten op te lossen. U gaat onder begeleiding van een mediator met elkaar in gesprek en bepaalt zélf hoe u de zaken wilt regelen.

Wat doet de mediator?

De mediator geeft voorlichting over alle zaken die moeten worden geregeld (denk aan de verdeling van de woning, het ouderschapsplan, de boedelverdeling) en begeleidt uw gesprekken hierover. Meestal gaat dit via een vast stappenplan. De mediator maakt verslagen van uw gesprekken en zet de gemaakte afspraken voor u op papier. Daarna zorgt de mediator ervoor dat de echtscheiding bij de rechtbank wordt geregeld.

De mediator werkt voor u allebei en is dus onpartijdig.

Voordelen van mediation

Mediation heeft veel voordelen.

  • U voorkomt dat u tegenover elkaar komt te staan in de rechtszaal, waardoor een conflict juist op scherp komt te staan.
  • Mediation gaat sneller en is daardoor goedkoper dan een procedure bij de rechter.
  • Er is volop ruimte voor emoties en en het uitspreken van moeilijke kwesties. Dat kan ruimte geven voor (aanvankelijk ondenkbare) oplossingen.
  • Partijen zélf bepalen hoe de oplossing eruit moet zien en kunnen zodoende toekomstbestendige afspraken maken.
  • Er is ruim aandacht voor de positie van de kinderen.

Mediator

Hedy Bollen is een ervaren echtscheidingsmediator. Zij is ook advocaat, volledig gespecialiseerd in familierecht. Haar aanpak: praktisch en mensgericht.

Kosten

Daar waar mogelijk bieden wij een vaste prijs voor het hele traject, zodat u vooraf weet waar u aan toe bent. Deze prijs is afhankelijk van een inschatting van de hoeveelheid werk. Daarnaast is er de optie van een tarief per uur. Ons standaardtarief bedraagt € 145,– ex btw per uur (€ 175 inclusief btw). Bij elke declaratie zit in dat geval een specificatie van de gewerkte uren. Indien (een van) u in aanmerking komt voor een toevoeging, geldt een sterk gereduceerde tarief (vaste prijs of uurtarief). Vraag gerust naar de mogelijkheden.

En meer …

Mediation is geschikt voor allerlei soorten conflicten. U kunt bij ons terecht voor alle conflicten binnen de familie en tussen buren.

Heeft u een vraag of wilt u vrijblijvend kennismaken? Bel dan met 0544 760036 of stuur een mail aan Hedy Bollen.

Klik hier voor het Stappenplan Mediation bij echtscheiding.

Klik hier voor veelgestelde vragen bij scheiding.

Mediation is … samen zoeken naar een oplossing.