Mediation en scheiding

U wilt scheiden, maar dan wel in goed overleg. Samen afspraken maken over de kinderen, de woning en de boedelverdeling. U wilt oplossingen, geen ruzie.

Bij scheidingsmediation gaat u onder begeleiding van een onpartijdige mediator met elkaar in gesprek. In de regel zijn drie tot vijf gesprekken nodig. U bepaalt zelf het tempo. Gemiddeld duurt een dergelijk traject ongeveer drie maanden.

De mediator geeft informatie over alle onderwerpen die geregeld moeten worden en legt de gemaakte afspraken vast in een convenant. Daarna kan eenvoudig de scheiding bij de rechtbank worden aangevraagd.

Voordelen van mediation

Mediation heeft veel voordelen. We zetten ze op een rij.

U voorkomt dat u tegenover elkaar komt te staan in de rechtszaal, waardoor conflicten juist kunnen verharden. Er is voldoende aandacht voor de positie van de kinderen en hoe u na de scheiding het ouderschap wilt invullen. Er is ruimte voor emoties, het uitspreken van moeilijke kwesties, wat enorm helpt bij het verwerkingsproces.

U bepaalt zelf de inhoud van uw afspraken, waardoor de kans groot is dat die afspraken toekomstbestendig zullen blijken te zijn.

En tot slot, belangrijk: mediation gaat vaak sneller en is daardoor goedkoper dan een procedure bij de rechtbank.

Mediator

Hedy Bollen is een ervaren scheidingsmediator. Haar aanpak: praktisch en mensgericht. Ze is ook advocaat en kan daarom het hele echtscheidingstraject voor u afwikkelen.

Stappenplan en verder …

Klik hier voor het Stappenplan Mediation bij echtscheiding.

Klik hier voor veelgestelde vragen bij scheiding.

Klik hier voor de kosten.

Hier is een lijst met stukken die nodig zijn voor de echtscheiding:  LIJST-MET-BENODIGDE-GEGEVENS-BIJ-ECHTSCHEIDING.pdf (39 downloads)

Mediation is … samen zoeken naar een oplossing.

Heeft u een vraag of wilt u vrijblijvend kennismaken? Bel dan met 0544 – 76 00 36 of stuur een mail aan Hedy Bollen.